Katalog

Aktiverad filter:

Extrapriser

Vapenvård - Pistol Rengöring - Pistol Rengöringskit

Professionella varor för vapenvård. Läskstång, borstar, snören för dragning och andra speciella snören för vapenrengöring. Allt du behöver för att rengöra ditt gevär. Vapenrengörings kit är en fantastisk gåva för alla skyttar. Varorna är avsedda för att rengöra gevär med slätborrade och räfflade pipor samt pistoler och revolvrar.

Läs mer

Rätt sätt att rengöra vapen

Visste du att små mängder av kol-, koppar-, bly- och plastrester lämnas kvar i pipan och patronläget vid varje skott? Om du inte tar dig tid att rengöra ditt vapen efter skott kan dessa rester (så kallad ”fouling”) bildas upp över tiden och kan ha en förödande effekt på vapnet och påverka dess tillförlitlighet.

Det finns inga regler som beskriver när man borde rengöra sitt vapen. Både varje vapen och varje typ av ammunition är unikt och annorlunda, så det är omöjligt att sätta standard för vapenrengöring. Jag har dock plockat upp ett par tips från jagare, vapentillverkare, pensionerade brottsbekämpningsexperter och militär.

Läskstänger:

Det viktigaste redskapet i ditt kit kommer att vara läskstång. På detta verktyg monterar du borstar, jaggar och bomullsmoppar. Därför är det bäst om din läskstång är tillverkad av mjukt material, till exempel mässing. Material som är hårdare än ditt vapens pipa kan repa pipans insida.

Rengöringsborstar:

Borstar kommer i olika storlekar och kan tillverkas från olika material. Borstar av brons passar bäst för djup rengöring. De kommer att ta bort majoritet av kolansamling utan att skada vapens insida. Efter det borde du använda en nylonborste som kommer att ta bort allt som lämnats kvar.

Jaggar & läskändor:

Då du är klar med rengöring med borstarna är det dags att få ditt gevär att lysa. Placera ett bomullstycke på en jag och använd den på liknande sätt som borsten. Blöt ner bomull stycket med en droppe av lösningsmedel för att ta bort allting som borstarna lämnat kvar.

”Tandborstar” för rengöring:

Dessa borstar ser ut som tandborstar, men de tillverkas av härdat stål, brons eller nylon. Använd dem för att nå alla vinklar och vrår.

Vapenvård  Det finns 3 produkter.

Visar 1 - 3 av 3 artiklar
Visar 1 - 3 av 3 artiklar